Çeşme Plajları

168  kere görüntülendi.

Çeşme Plajları

Çeşme Plajları

Yazları yorucu sıcaktan bunaldı iseniz Ege’nin serin sularına kendinizi bırakmak için neyi bekliyorsunuz? Yaz aylarında yurtiçinden ve dışından binlerce turist çeken bu plajlar ile birlikte sizlerde aradığınız pek çok şeyi bir arada bulacaksınız. Çeşme, ünlüler başta olmak üzere yüz binlerce kişi tarafından her yıl ziyaret edilmektedir. Çeşme plajları ise bu kişilere ev sahipliği yapan ve tatillerinin güzel geçmesini sağlayan en önemli nedendir.

Yaz tatilinde sahil ve deniz ile birlikte her an eğlence arıyorsanız doğru adreste bulunuyorsunuz. Bu yazımızda sizlere Çeşme tatilinde gitmeniz gereken en iyi plajlar hakkında bilgilendirme yapacağız.

En İyi Çeşme Plajları

Mavisiyle, yeşiliyle, denizlerinin soğukluğu ile yaz aylarının vazgeçilmez tatil duraklarından bir tanesi olan Çeşme, elbette ki turistlere de aradıkları şeyleri fazlası ile vermektedir. Dilerseniz lafı uzatmadan plaj listemize başlayalım.

Ilıca Plajı

Çeşme denilince akla ilk gelen yer elbette ki Ilıca plajı olmaktadır. Burada kış ayı hariç her zaman için denize girmeniz mümkündür. Özellikle kumsalda çakıl aramayan kişiler tarafından çok sevileceğini düşünüyoruz. 

Ilıca plajının en büyük özellikleri arasında sadece turistik amaçlı değil aynı zamanda sağlık açısından da faydalı olmasıdır. Çeşme plajları arasında doğal kaynak suları ile beslenen ve bu sularda bulunan minerallerin kıyıda yoğun olarak kendisini hissettirdiği en önemli plajlardan bir tanesidir.

Altınkum Plajı

Ege denilince akla ilk olarak soğuk sular gelmektedir. Altınkum plajı da bu soğuk sulara ev sahipliği yapan önemli turistik yerlerden bir tanesidir. Denizi olduğu gibi görebileceğiniz ve güzel bir maviliğe sahip olan bu plaj ile birlikte sizlerde arzu ettiğiniz bir görsel zenginliğe sahip olacaksınız. Özellikle derinlik konusunda sizleri üzmeyecek olması nedeniyle ailecek gidilebilecek yerlerden bir tanesidir.

Pırlanta Plajı

Çeşme’nin her daim yoğun olan plajlarından bir tanesidir. 200 metreyi bulan sığlığı ile birlikte ailecek tatil yapabileceğiniz yerlerden bir tanesidir. Sahile geldiğinizde karşınızda surf yapan insanları görmekte hiç şaşılacak bir şey değil doğrusu. Kumsalında çakıl bulunmaması ve incecik güzel bir kumla kaplı olması ise burayı başlıca güzel kılan etmenlerin arasında yer alıyor.

Ayayorgi Plajı

Ünlü kişilerin görüldüğü yerlerden bir tanesi olan Ayayorgi plajı, Türkiye’de ve dünyada son derece meşhurdur. Sabah saatlerinden itibaren girebileceğiniz denizi ile birlikte gündüzleri harika vakitler geçireceğiniz bu yerde akşamları ise canlı müzik performansları görmeniz kaçınılmaz olacaktır. Bu bağlamda yapılacak en güzel şeylerden bir tanesi de elbette ki bu plajlarda aradığınızdan daha fazlasını bulacağınız olmasıdır. Pek çok ünlü kişi ile karşılaşmanız mümkündür.

Eşek Adası

Denizinin pek sığ olmaması nedeniyle özellikle çocuklarınızla buraya giderseniz dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Bunun dışında kumsalının çakıllarla kaplı olduğu da bilinen bir gerçektir. Bu nedenle ismi ne kadar meşhur olsa da sakinlik açısından Çeşme plajları arasında tercih edebileceğiniz en önemli yerlerden bir tanesidir. 


  • 12/7/2022

Yorumlar - 0

Yorum Ekle