Fethiye Plajları

173  kere görüntülendi.

Fethiye Plajları

Fethiye Plajları

Muğla Fethiye, özellikle yaz aylarında uğradığı turist akını ile birlikte ülkemizde yaz sezonunu en hareketli geçiren yerler arasındadır. Yaz tatili için Fethiye’yi tercih edenler elbette ki Fethiye plajları hakkında bir takım bilgiler edinmek ister. Bölgede o kadar çok plaj bulunuyor ki bunların kimisi herkes tarafından bilinirken kimileri ise sadece özel kişiler tarafından bilinmektedir. Bu yazımızda sizlere Fethiye’de bulunan plajlar hakkında detaylı bir bilgilendirme yapacağız.

Tüm yıl çalıştıktan sonra elbette ki dinlenmek sizinde hakkınızdır. Özellikle deniz seven kişiler için bu dinlenme evreleri daha bir önemlidir. Kumsalların kum veya taşlık olmasından tutun her bir detay sizin kaliteli bir tatil geçirmeniz konusunda ayrı bir öneme sahiptir. 

En İyi Fethiye Plajları

Fethiye’ye gittiğinizde uğramadan olmaz diyeceğimiz bir liste ile karşınızdayız. Listemizde birbirinden güzel ve farklı özelliklere sahip plajları bir arada bulabileceksiniz.

Ölüdeniz

Türkiye’de ve dünyada büyük bir üne sahip olan Ölüdeniz plajı, her yıl yüz binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Dünyada sayılı plajlar arasında gösterilen plaj sakin ve berraklığı ile görenleri kendisine hayran bırakır. Bu sahilde özellikle “Kumburnu” mevkisinden denize girmenizi tavsiye ederiz.

Dağların arasında bir koy hüviyetinde olan bu plaj, Fethiye plajları listemizde elbette ki ilk sırada bulunmaktadır.

Kelebekler Vadisi

İsminden de anlaşılabileceği gibi kelebekler vadisinde yüzlerce türde kelebek bulunur. Zorlu bir yolculuk sonrasında karşınıza çıkan görüntüden muhakkak memnun kalacaksınız. Muhteşem bir görüntü, berrak bir deniz ve daha fazlası için kelebekler vadisi kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır. Burada hem çevreyi görebileceğiniz gibi hemde denizine girebilirsiniz.

Kabak Koyu

Eşsiz güzelliği ile Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi kadar ünlü olmasa da 2 tane tepe arasında kalan efsane görüntüsü ile sizleri büyüleyecektir. Ancak burada çakıllı bir plaj, dalgalı bir deniz olduğunu şimdiden belirtmek isteriz. Ne kadar sakin olsa da çakılı ve dalgayı sevmeyen kişilere biraz hitap etmemektedir. Ancak deniz sporu yapmak isterseniz sizi harika bir yerin beklediğini söyleyebiliriz.

Kıdrak Koyu

Serin ve sakin bir denizi ile meşhur olan Kıdrak koyu, Fethiye plajları içerisinde en dikkat çeken yerlerden bir tanesidir. Ölüdeniz kadar meşhur olmasa da oraya olan 4 km’lik mesafesi ile aynı güzelliklere sahiptir. Kumunun çakıllı olduğunu hatırlatmamız gerekse de denizin görüntüsü ve güzelliği ile birlikte sizleri kendisine hayran bırakacağı kesindir.

Çalış Plajı

Fethiye plajları arasında sizlere tavsiye edeceğimiz plajların sonuncusu Çalış plajı olacaktır. İlçeye olan mesafesi 5 km olması nedeniyle ulaşımda oldukça kolay olarak yapılmaktadır. Çevresinde bulunan otel ve tatil mekânları ile birlikte son derece ilgi çekici yerlerden bir tanesi olmayı başarmıştır. Plajın büyük bir kısmı çakıl ile kaplı olmasına rağmen denizinin dalgasından dolayı öğleden önce bu plajı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.


  • 12/7/2022

Yorumlar - 0

Yorum Ekle